Feb 3rd 2020

Her er alt du skal vide om emballage, før du placerer din første ordre.

Back to post list

Know-how er essentielt for de små og mellemstore virksomheder, men learning-by-doing kan være ganske bekosteligt. Derfor har Fastpack samlet erfaringerne fra vores mange år i fødevareemballage industrien i en praktisk guide til entreprenører, restauratører, madvogne, madboder, cateringvirksomheder og andre virksomheder der arbejder i fødevareindustrien.

På vores blog kan du finde analyser vedrørende de nyeste trends i madindustrien og finde svar på de oftest stillede spørgsmål vedrørende emballage, forsendelse, levering og logistik, herunder: Produktionsprocessen; Hvor lang tid tager det? Hvad koster det? Hvilke muligheder har jeg? Så hvis du søger svar på nogle af disse spørgsmål, er denne artikel til dig..

Hvor lang tid tager det at producere emballage, og hvad kan jeg selv gøre for at speede processen op og gøre den mere effektiv?

I gennemsnit går der fire til seks uger fra kunden accepterer det færdige design og projekt til produktet er færdigt og leveret til kunden. længden på processen afhænger af kompleksiteten af emballagen. Der er markant kortere leveringstid for faste kunder, da leverandørerne har alle de relevante mål og oplysninger på forhånd. 

Emballageproduktion er en proces i flere stadier. Mængden af stadier afhænger af emballagens kompleksitet. Stadierne er følgende: det grafiske design og manuel tilpasning af printer, print af projektet, udskæring, limning, pakning og forberedelse til transport. Hver af disse stadier afhænger af forskellige mængder af underliggende stadier afhængigt af projektet.

Hvis vi tager papirsposen som eksempel. Maskinerne skal tilpasses manuelt til designet og størrelsen på posen. Trykkerierne samler ordrer inden for samme produkt type og størrelse for at optimere processen. Det betyder at din ordre ikke kommer i produktion øjeblikkeligt, men bliver produceret sammen med andre ordre af samme type.

Derfor vil du opleve at leveringstiden på din første ordre er en estimeret tid.

Når du regelmæssigt bestiller dine produkter fra den samme leverandør, vil estimering af produktionstiden blive meget mere præcis.

Produktionen af papiremballage til gastronomi er kompleks og produceres derfor i flere stadier.

Hvorfor skal jeg bestille større mængder af emballage, kan jeg ikke bare bestille nogle få?

De fleste trykkerier har et minimum på ordrer de vil tage, for at det kan lade sig gøre for dem økonomisk. I mange tilfælde vil antal og pris blive forhandlet på plads mellem kunden og producenten.

Kan Fastpack garantere en kortere leveringstid for faste kunder?

Ja, det kan vi. men lad os lige forklare hvorfor du skal være en fast kunde førend det kan lade sig gøre. Når vi ved at din ordre vil gentage sig med et bestemt interval, kan vi arrangere det sådan at trykkeriet altid har din ordre i kø. Det betyder, at din ordre ved bestilling automatisk bliver produceret sammen med de akkumulerede ordre indenfor samme produkttype og størrelse. Det betyder at du altid har din ordre klar når du har brug for den. Vi sørger for logistikken og kan også tilbyde lagerplads til vores faste kunder. I praksis betyder det, at når du løber tør for emballage, har vi allerede fået ny emballage leveret, som så ligger klar til dig.

Er emballage med print dyrere end normal emballage, og hvad er fordelene ved emballage med print?

Vores hjerner reagerer ubevidst på farver og symboler. Denne proces kaldes ‘Thin sliding of reality’ og gør emballage med print til et fantastisk markedsføringsværktøj. du kan læse mere om fordelene ved specialdesignet emballage her. Det er en misforståelse at det er dyrere end andet emballage. Alt afhængig af mængde og leverandør, kan emballage med tryk faktisk være billigere end den gængse emballage. Dette skyldes de mange lag i produktions og leveringskæden for det emballage uden tryk. Det er ofte masseproduceret med mange involverede parter hvilket påvirker den endelige pris. Hos Fastpack, minimere vi mængden af parter og samarbejder direkte med trykkerierne. Den anden faktor omhandler mængden på en given ordre, jo mere du bestiller, jo lavere bliver prisen pr unit. dette betyder at vi afhængigt af størrelsen på ordren kan tilbyde lavere priser for din specialdesignede emballage med tryk, end du ville kunne få for emballage uden tryk hos andre leverandører.

Hos Fastpack kan vi lave en helt ny type take-out emballage til din virksomhed.

Er tryk i farver dyrere end sort/hvid tryk?

Farver er kun én af de faktorer der bestemmer slutprisen, og emballage med farvetryk behøver ikke koste mere end emballage med sort/hvid tryk. Andre faktorer der spiller ind er; metoden det skal trykkes med, antal af farver, størrelsen på printet og selvfølgelig størrelsen på selve ordren. For eksempel, hvis vi benytter digital print til logotryk på papkrus, vil farver og sort/hvid koste det samme. Når det er sagt, skal vi huske at en af de største trends i emballageindustrien er det bæredygtige design.    Den naturlige brune farve fra papiret og det simple sort/hvide print kan ikke kun være billigere, men er også stilfuldt og mere miljøvenligt.

Jeg leder efter bæredygtig emballage; Er PLA plast fuldt biologisk nedbrydeligt, eller hvad vil være den bedste erstatning? Er papir eller pap emballage et godt alternativ?

Spørgsmålet om bæredygtighed er meget komplekst. Vi kan i stedet bruge termen “sustainable concerning…”. Problemet med PLA plast er at det ikke nedbrydes fuldstændigt, da det kræver særlige forhold for at kunne gøre dette. Derfor er det hundrede af år om at blive nedbrudt. Ydermere, forvandles det til støv der består af dets primære komponenter såsom polyester, PET, LDPE, HDPE, som stadig er skadelige for miljøet.

Papir og andre naturlige komponenter, som for eksempel træ, majsstivelse, bomuld og cellulose kan med fordel benyttes i stedet for PLA plast. De er bionedbrydelige og modsat plastik er de komposterbare.

PLA-plast, som bruges tiltake-away emballage er på nuværende tidspunkt ikke en økologisk eller bionedbrydelig løsning.

Kan jeg spore hvor papiret stammer fra? Hvordan kan jeg finde ud af, hvilken slags papir der er benyttet af emballage producenten?

Papir kommer i mange teksture og former; der er forskellige typer af komponenter som for eksempel lim og maling. Hver enkelt af dem kommer med flere forskellige certificeringer og tilladelser. Vi designer og producere alsidigt og specialdesignet emballage af høj kvalitet. For at kunne gøre det og leve op til vores kunders behov, samarbejder vi med adskillige leverandører og produktionsvirksomheder, og arbejder med en bred vifte af papir komponenter.

Det er vigtigt altid, at finde den bedste løsning når det kommer til pris, design, komponenter, miljø og bæredygtighed, eller andre aspekter der er vigtige for vores kunder. Derfor varierer det alt efter produktet, om det er en papæske, en pizzabakke, en papirpose eller et bægre. Vi samarbejder kun med internationalt anerkendte og respekterede virksomheder, og vi kan fremvise relevante certificeringer og tilladelser for emballagen, hvis dette efterspørges af vores kunder.

PLA-plast, som bruges tiltake-away emballage er på nuværende tidspunkt ikke en økologisk eller bionedbrydelig løsning.

Hvor papiret stammer fra har stor betydning for miljøet, men påvirker det også maden der bliver serveret i emballagen?

Fødevareemballage kan påvirke maden der serveres, da der kan være brugt kemikalier under produktionen.

Der er størst risiko ved plastik og aluminium, men visse typer papir emballage kan også indeholde kemikalier der kan påvirke maden. De sikreste bokse er brune eller hvide æsker af papir, med et stempel der indikerer at de er komposterbare. 

Hvor lang tid tager det at designe emballagen, og hvad koster det?

Det kommer an på projektet. Skal vi designe grafik og emballagen fra bunden, eller tager vi udgangspunkt i standard størrelser på poser og æsker og printer dit eksisterende logo på det, eller benytter vi en tidligere designet emballage?

Hvis du er i starten af designprocessen, tager det længere tid alt afhængigt af dine behov. Hvis du ved, hvad du vil have og ikke vil have, kan det være med til at optimere processen. Hvis du er i tvivl, hjælper vi dig med at finde den bedste løsning. Alle ændringer i løbet af processen vil kræve redesign og dermed også gøre at processen tager længere tid. Derfor er det vigtigt at finde ud af, hvad de optimale mål og designs er fra start. Her hjælper vi dig med at finde de bedste løsninger.

Hvis du allerede har et projekt klar til print, vil processen være meget hurtigere.

Vi anbefaler at du kontakter os, så kan vi give dig et estimat baseret på netop dine behov.

Paper food packaging design process

Hvad koster det? Hos fastpack tilbyder vi en gratis designkonsultation og et gratis prøvedesign.

Det er et ikke-bindende tilbud uden omkostninger for dig og, hvis du beslutter at gå videre med produktionen, vil du få en personlig konsulent tilknyttet til din virksomhed. denne konsulent vil være der for din virksomhed gennem hele processen.

Du er velkommen til at kontakte os selvom du kun er i den spæde start af designprocessen, det koster dig ikke noget, og så kan du få en bedre idé om designet, og hvad det vil koste at få lavet emballagen.

Fødevareemballage industrien er ikke ligefrem en jungle, men den er ret kompleks og indeholder mange produktionsstadier. Derfor er vi også altid klar til at hjælpe dig. Hvis du har spørgsmål, så tag endelig kontakt til os, vi hjælper med glæde. Du kan også følge med på bloggen, hvor vi forsøger at besvare de oftest stillede spørgsmål om fødevareemballage.