Oct 4th 2022

3 voksende trends indenfor take out emballage

Back to post list

FOOD TRENDS 2022 – SPECIAL DESIGNED TAKE OUT EMBALLAGE

At købe take out har aldrig været så populært som nu. De digitale løsninger der gør det let at bestille take out, har ikke blot øget take out bestillingerne i Danmark, men også værdien pr ordre.

Med den stigende efterspørgsel for take out medfølger også nye trends indenfor take out emballage. Vi har samlet 3 af vigtigste emballage trends, som vi forudser kun vil stige de kommende år.

Trend indenfor take out emballage #1 – Farverigt emballage design

Mens den mest populære take out ret stadig er pizza, har den brune pap pizzabakke som vi kender den gennemgået en farverig forandring gennem de seneste år. Da stadig flere brands opdager vigtigheden af at skille sig ud når forbrugerne deler deres madbilleder på de sociale medier, og i særdeleshed Instagram, har vi set en stigning indenfor farverige og insta-venlige emballage designs af pizzabakker. De specialdesignede pizzabakker med logo eller andre brand elementer, hjælper pizzeriaer og restauranter med at skille sig ud, når deres kunder deler billeder af deres mad på Instagram, en trend vi ikke ser flade i den nærmeste fremtid.

Specialdesignet farverige pizzabakke med logo
Specialdesignet farverige pizzabakke med logo.

Trenden med specialdesignede fødevare- og take out emballage er også stigende i ved andre populære take out retter, og vi ser stadig en større efterspørgsel på specialdesignede kageæsker, burgerlommer, sandwich papir og bakker til pomfritter eller pølser.

Trend indenfor take out emballage #2 – Miljøvenligt fødevareemballage

En anden af de store trends der ses indenfor hele den globale take away branche, er den miljørigtige emballage. Kunderne er i stigende grad interesserede i, hvad de indtager, og hvad det betyder for deres personlige co2 aftryk. Denne bevægelse i forbrugernes bevidsthed kræver at brands i dag, kan møde kundernes ønsker når de køber mad og i særdeleshed take out.

Specialdesignede miljøvenlige papir- og
pap æsker.
Specialdesignede miljøvenlige papir- og pap æsker.

Hos Fastpack bekymrer vi os om miljøet, og siden 2015 har vi produceret alle vores papir- og pap produkter af FSC certificeret materiale. Dette betyder at råmaterialet brugt til vores produktion kommer fra ansvarlig skovdrift. Og vi tager gerne skridtet endnu længere. I 2016 introducerede Fastpack den geniale spiselige tallerken, opfundet i Polen af Biotrem, som den eneste distributør af bionedbrydelige tallerkener i Danmark. Den spiselige tallerken tog danmark med storm, da danskerne bekymrer sig om miljøet og er hurtige til at byde innovative løsninger velkommen.

Trend indenfor take out emballage #3 – Unikke madkoncepter

Selvom folk køber mere take out end nogensinde før, ønsker de stadig unikke madoplevelser. Denne trend har også betydning for emballageindustrien, da unikke madkoncepter oftest også kræver et unikt design af take out emballagen. Emballagen er kundens første møde med, og indtryk af den mad de skal til at spise, og take out emballagen er derfor en vigtig del af det samlede koncept. Mens nogle madkoncepter kræver et særligt visuelt design, kræver andre specialdesignet emballage i forhold til formen og størrelsen på deres mad.

Innovativt pizzabakke design - ekstra lang pizzabakke.
Innovativt pizzabakke design – ekstra lang pizzabakke.

Hos Fastpack er vi super glade for denne trend, da vi elsker at udfordre vores kreativitet og hjælpe vores kunder med at skabe det perfekte take out emballage til netop deres mad koncept og brand. Vi elsker når kunderne kontakter os med nye idéer eller behov for nye og innovative emballageløsninger, og vi har altid et udvikler-team klar, som finder netop de kreative, grafiske og produktionsmæssige løsninger som kunderne har brug for.

Se alle vores produkter og bliv inspireret i forhold til, hvordan dit brand kan benytte tidens take out trends til at nå endnu længere ud.